Esküvői asztaldísz – FLEURT

Az esküvői asztaldísz a fogadás legfontosabb dekorációja.

Kedves vendégek, foglaljanak helyet!

Nem kell azt hinned, hogy az esküvői dekorációk virágainak pont olyannak kell lenni, mint a menyasszonyi csokornak. A menyasszonyi csokor legyen természetesen összhangban a személyes díszekkel, de az esküvői asztaldísz már a helyszínnel és a többi térdísszel kell csak harmonizáljon!

Fleurt Virágbolt aranycsík dekor

FLEURT – Esküvői dekoráció a te stílusodban

Érdeklődöm, keressenek fel esküvői dekoráció kapcsán!

Fleurt Virágbolt aranycsík dekor  Esküvői asztaldísz – STÍLUSKALAUZ

  Modern helyszínekhez szoktuk javasolni az orchideát, flamingó virágot, a kálát. Klasszikus hangulatú környezetbe (kúriák, kastélyok, villaépületek) és kertekbe inkább „természetesebb” virágokból szoktunk kötni: tulipánból, rózsából, hortenziából, lizianthustból. Nincsenek kötelező érvényű szabályok, sőt! Épp a kereszteződésekből kerülnek ki legizgalmasabb esküvői asztaldíszek: képzeld el a Kiscelli Múzeum óriás ezüst gyertyatartóin tobzódó modern bordó kálák izgalmas kontrasztját, vagy a MEO modern lofthouse enteriőrjébe csempészett klasszikus vörös rózsák zuhatagát!
  Tévhit, hogy ha magas a esküvői asztaldekoráció, az asztal körül ülők nem fogják látni egymást. Egy jól elkészített magas esküvői asztaldísz úgy van megkomponálva, hogy a körülülők szemvonala fölött terebélyesedjen. Egy-egy izgalmas fűszál, ágacska, inda, persze összekötheti a magasságokat, de ez nem hogy zavaró lenne, izgalmasabbá teszi az esküvői asztal látványát. Egy elegáns magas asztaldísz üvegkehelyben szinte lebeg az asztal fölött. Ahogyan egy ezüst gyertyatartó kecses rúdjának megcsillanásától is csak még szikrázóbb lesz a nászünnep fénye. A magas asztaldekorációk igenis látványosabbak, tekintélyesebbek! Különösen nagy belmagasságú termekben kínálják a legelegánsabb esküvői asztaldísz megoldást. Az igazsághoz sajnos az is hozzátartozik, hogy ezek az esküvői asztaldíszek általában némileg drágábbak is az alacsony dekorációknál.
  Izgalmas megoldás lehet, ha az asztalok felére magas, másik felére alacsony asztaldekoráció kerül, ezzel téve játékossá a termet. Fantasztikus fényképek készülhetnek az így dekorált fogadásokon.
  Ha magas az esküvői asztaldekoráció, biztosan érdemes valamit alászórni. Lehet az virágszirom, szőlőindák, gallyacskák, vagy akár kisebb termések. A tartós kiegészítők is kedveltek: elsőként az üvegkavics, nyáron tengeri csillag, kagyló, ősszel falevél.

  A terem meghittségéhez este fények kellenek! Legtöbb helyen a gyertya és a mécses megengedett. Bár színük gyakran vonzó, ne helyezzünk illatos mécsest az ételek mellé! Fontos szabály: gyertyáknál könnyen az olcsó bizonyulhat drágának, ha a lecsöpögő viasz a terítőt tönkreteszi. Annak is tudunk tanácsot adni, akit egy műemléképület szigora köt gúzsba: manapság elérhető áron szerezhetők be elemmel működő teamécsesek. Meghitt hangulatot tudnak az asztalra varázsolni az apró fényű fényfüzérek is az esküvői asztaldísz körül. Ha az elemes termékben nem bízunk, legjobb, ha villanyszerelőre bízzuk a feladatot. Az asztal alá rejtett akkumlátorra csatlakoztatott fényfüzér biztosan végig fogja világítani az éjszakát.

  Bájos tud lenni egy macifűvel áttekert, gyönggyel összefogott szalvétagyűrű, s ha a költségvetésbe belefér, egy fej friss virág is kerülhet rá. Dekorálhatjuk a szalvétát szépen fénylő, nagy babérmeggy levéllel is. Kerülhet egy kis fej virág az ültető kártya mellé is – lényeg a személyes figyelmesség, s a dekoráció harmonikus összhatása.

  Saját maguk és közeli hozzátartozóik részére az ifjú párok gyakran választanak hosszú asztalt. Ilyenkor természetesen úgy szokás, hogy eléjük kerülő esküvői asztaldísz legyen a terem legimpozánsabb dekorációja, mely a fényképek miatt praktikusabb, ha alacsony. Kezd az is divatba jönni, hogy a menyasszony a vőlegénnyel a teremben, de kettesben, egy külön kis asztalkánál költi el vacsoráját. Egy ilyen exkluzív megoldáshoz már pazar dekoráció, esetleg virágpavilon dukál!

  Biztosan nem feledkeztünk meg egyetlen részletről sem, ha még az ifjú pár pezsgőspoharára is kerül egy-egy fej virág. Koccanjanak hát és csilingeljenek a poharak – sok boldogságot!

  Esküvői autódíszek
  Esküvői csokor
  Esküvői díszítés
  Esküvői kiegészítők
  Örömanya csokor
  Esküvői autódíszek
  Esküvői csokor
  Esküvői díszítés
  Esküvői kiegészítők
  Örömanya csokor